Idag är er lyckodag! Äntligen ska ni få recept på den där tomatsåsen jag tjatar om jämt och ständigt. Det här är en av mina favoriträtter. Det bästa är att det dessutom är en billig rätt då man redan har det mesta hemma. Och köttfri! Heja! Låt oss laga tomatsås! Du behöver: Krossade tomater Lök Vitlök Sambal Oelek Tomatpuré Balsamvinäger Rödvin Buljong Oregano Sötma i form av socker eller honung Salt & peppar Börja med att steka lök och vitlök. Någon minut så att den blir glansig bara. I med sambal och tomatpuré. Jag hade tyvärr ingen tomatpuré, så jag fick skippa denna gång. Jamie Oliver berättade en gång för tusen år sedan att man ska steka tomatpuré för att den ska få bättre smak. Har gjort det sedan dess. I med tomaterna, en skvätt balsamvinäger och en skvätt rödvin. Mmmmm där har vi hela hemligheten. Och buljong! Helst en sån där fond-variant om ni har. Men så fancy var inte jag. Sen får man smaka sig fram. Jag tar alltid i peppar (både svartpeppar och vitpeppar), lite socker eller honung och oregano. Har ni färsk basilika hemma så i med det bara. Låt såsen puttra på låg värme. Detta är det steg jag slarvar mest med pga hungrig, men har man tid och ork får såsen gärna puttra en bra stund. Låt vätskan koka bort så att den blir en riktig smakbomb. När såsen puttrar kokar du pasta och blabla. Äntligen dags att äta! Strö på parmesan till du skäms och sen lite till. Servera med sallad. ÄT! ???