En typ av blogginlägg jag älskade back in the days, men som jag också förstår är triggande, är när folk bloggade om allt de ätit under en hel dag. Så kul att se vad folk äter! Men ja, som sagt var det triggande också. Man kan inte göra rätt. Jag ska inte rada upp allt jag ätit, men här kommer mina 5 senaste middagar! Regler: ska gå snabbt och ska i största mån använda sånt vi redan har. Söndag. Det blev ceasarsallad. Blev nyfiken på varför det heter just ceasarsallad och förväntade mig spännande kuriosa när jag googlade. Men det var faktiskt så tråkigt som att en italiensk kock vid namn Ceasar Cardini uppfann den när maten tog slut på hans krog och han var tvungen att improvisera fram en matig sallad. Improvisationen förklarar kanske såsen. Lite sinnessjukt drag av honom ändå att göra en vitlöksmajo och mala ner sardeller?? Men också genidrag. Älskar ceasardressing, så umamig. Jag hade ägg, sardeller, vitlök, parmesan, olja, peppar, dijonsenap och citron i min. Måndag. Hade kvar grillad kyckling från gårdagens ceasarsallad. Det blev en snabb kycklinggryta. Hittade en burk med soltorkade tomater och adderade färska tomater, matlagningsgrädde och lök. Kokade ris till. Tisdag. Blev en enkel pasta som jag rörde ihop med smaksatt creme fraiche franska örter och parmesan. Toppade med champinjoner som jag stekt i smör och vitlök, och smulade över resterna av baconen som var kvar från salladen. Onsdag. Pasta igen mamma, sa Henri. Japp en riktig svennepastasallad. Det sista av den grillade kycklingen tillsammans med pastaskruvar och grönsaker jag kunde hitta i kylskåpet fick bli en sallad. På toppen smulad salladsost från Eldorado. Kanske den godaste? SÅ krämig. Vid sidan: resten av ceasardressingen. Torsdag. Idag blev det halloumiburgare med pommes. Tryffelmajo, isbergssallad, inlagd jalapeno, tomat och gurka. Halloumi är en sån sak vi alltid har i kylskåpet. Det har så lång hållbarhet. Pommesen blev en blandning mellan två olika fryspommes-slattar från frysen samt en skivad potatis. Det var det om det! 👩🏼🍳