Igår hade jag så mycket julfeeling helt plötsligt. Jag ville slå in julklappar, göra pepparkakshus, pynta julgranen (som jag ehh inte har) och ha Michael Bublé på repeat. Men jag hejade mig och kom fram till att jag skulle äta något juligt i alla fall. Frågan var bara vad? Lussebullar är tråkigt, pepparkakor är tråkigt och helt ärligt hatar jag att baka. Men saffran kan man ju ha i matlagning också! Då i mitt mörka hus steg idén med tända ljus och jag hittade detta recept som jag bestämde mig för att prova. Det blev lite små ändringar: Ingredienser: Lök Chili Zucchini Körsbärstomater Grönsaksbuljong Matlagningsgrädde Räkor (receptet säger räkor i lake, men jag valde att skala själv = 1000 grr godare) 1 gram saffran Pasta Gör såhär: Skala räkorna. Ja, jag vet att detta evighetsuppdrag är såå tråkigt. Men jag lovar, det lönar sig. Fräs zucchini, chili och lök. Salta och peppra ordentligt. Häll på grädde och krydda med buljong och saffran. Koka pasta al dente och häll sedan i pastan och körsbärstomaterna. Servera med räkor. Ät! Ett mycket enkelt recept! Betyget då? Jag måste erkänna att jag inte var såld till att börja med. Det är typ som att äta flytande bulle med pasta och grönsaker....not so nice. Men när jag lyckades tänka bort sammanhangen som jag annars är van vid saffran blev det intressant. Det enda jag tidigare förknippat det med är ju lussebullar (och en fisksoppa för tusen år sedan). Dessutom var det nästan godare idag när jag åt det till lunch. Precis som att jag redan vant mig? I alla fall. Om ni tror ni skulle gilla kombon räkor + chili + saffran så laga detta pronto! God jul.