I måndags var det soppremiär för denna säsong i casa de Regina & Frédéric! Soppa är ju ett måste på hösten. Rostad paprikassoppa stod på menyn. Detta recept är inspirerat och nästan helt kopierat från Linas Matkasse och jag trooor att jag har bloggat om det tidigare. Men det tåls att upprepas. Detta är nämligen en av de godaste sopparna som finns: Det här behöver du: Paprikor Gul lök Vitlök Chili Körsbärstomater Röda linser Grönsaksbuljong Gräslök Ströbröd Ägg Manchego Vetemjöl Salt & peppar Creme fraiche Något gott bröd Rödvinsvinäger Först börjar man med att hacka upp paprika, lök, vitlök och chili i bitar. Skicka in detta i ugnen på 250 grader tillsammans med olja, salt och peppar i 20 minuter ungefär. Jag tog tre paprikor och en stor lök. Det blir tre generösa portioner. Välj mängd chili och vitlök utifrån önskad smak. Under tiden gör man salsa. Denna salsan är gjord på körsbärstomater, gräslök, rödvinsvinäger, chili, scrirachasås och salt. Men ni vet hur det är med salsa. Man kan göra lite som man vill. Originalreceptet innehåller schalottenlök, men jag är inne i en period då jag absolut inte vill äta rå lök av någon anledning, så jag skippade. När paprikan och löken är färdigrostad häller du över det i en gryta. Tillsätt en skvätt rödvinsvinäger och andra kul kryddor du har hemma. Exempelvis paprikapulver och chili flakes + salt och peppar ofc. Häll i en förpackning röda linser, en stor klick creme fraiche, grönsaksbuljong och en halv liter vatten. Låt koka i 5 minuter. Mixa sedan den till önskad konsistens och späd ut med mer vatten om det önskas. Nu till det tråkiga. Skär manchego i bitar och panera den. Zzzzzz. Du kan med fördel låta din partner göra detta. Stek sedan manchegon... ....och servera allting genast när manchegon är krispig. Ät soppan tillsammans med salsa, manchego och ett bröd du gillar. Garanterad succé! Varsågod. Nu har jag räddat er höst.