Åh jag måste dela med mig av detta recept som vi fick i Linas matkasse. Vem hade trott att rostade jordärtskockor är så gott? Hade ingen aning. Det öppnade en helt ny värld. Kanske den godaste pastarätt jag ätit! Eller så tror jag bara det eftersom jag hade noll förväntningar. Anyway. Ni måste smaka! Om du letar efter en fredagsmiddag sluta leta nu och laga detta. Eat spaghetti no regretti! Du behöver: 250 g jordärtskocka Timjan 2 klyftor vitlök 1/4 purjolök 1/2 dl créme fraiche Riven västerbottenost 1/2 tsk vetemjöl 2 dl vatten Smör Olja Grönsaksbuljong Gör såhär: 1) Värm ugnen till 250 grader. Skala och skär jordärtskockan i små tunna bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen cirka en kvart tills den fått fin färg. Finhacka timjan och blanda med den rostade jordärtskockan. 2) Gör en sås såhär: finhacka purjolök och vitlök. Fräs i en kastrull med smör och blanda sedan ner vetemjöl. Vispa ner vatten och buljong. Låt sjuda. Finhacka timjan. Tillsätt sedan créme fraiche, timjan och västerbottenost. Mixa såsen slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. 3) Koka pasta. Häll av vattnet och blanda med såsen. 4) Servera krämig pasta med rostad jordärtskocka. Toppa med riven västerbottenost och spenat. MMM GOTT