Hej och välkommen. Nu ska vi laga soppa! Igår var jag sugen på grönsakssoppa med lite sting i. Funderade en stund och bestämde mig sedan för morotssoppa med apelsin och ingefära. Det var för övrigt sämst fotoljus igår och jag höll på att bli galen. Men så är det. Bara att hålla ut, det blir ju ljusare varje dag nu. Ingredienser: Morötter Grönsaksbuljong Lök Vitlök Gurkmeja Sambal Oelek Kokosmjölk Apelsiner Pumpafrön Ingefära Börja med att steka lök och vitlök. Ha i lite sambal (förslagsvis mycket mindre än vad jag tog...gillar sambal hehe) och ös på lite gurkmeja också då det är nyttigt. Skala och hacka upp morötterna. Häll på vatten, löken och två buljongtärningar. Koka tills det är mjukt. Under tiden kan man torrosta pumpafrön. Att alltid ha rostade frö hemma är ett bra tips förresten. Nyttigt och så gott på soppor, pasta och sallader. Mina favoriter är solrosfrön eller pumpafrön. När morötterna är mjuka häller man i en burk kokosmjölk, pressar i två apelsiner och tillsätter valfri mängd finriven färsk ingefära. Mixa sedan soppan med stavmixer till önskad konstisens. Jag vill ha lite klumpar i min. Ät! Blev supergott tyckte jag. Kommer lätt bli en av mina nya go-to soppor ????