Måndag: Lax i sötsur sås, med stekt potatis och broccoli. I måndags satt jag på tåget hem från jobbet och var bitter för att jag inte hade någon mat hemma. När jag gick genom kyl och frys insåg jag att det hade jag visst och det blev den här rätten. Jag yoloade ihop en sås. Minns inte exakt vad jag hade i den, men det var i alla fall sötsur sås, gräslök, vitlök, soja och sambal oelek. Jag stekte laxen på varje sida så att den fick yta, sen hällde jag på såsen och den fick gotta sig en stund. F sa att det var så gott att han inte trodde att jag lagat det. Vet ej om det är en komplimang eller förolämpning? Tisdag: Laxsoppa med rotfrukter och dill. Hade lax och potatis kvar och var sugen på soppa. Har aldrig gjort soppa med lax tidigare, men det här blev mycket gott. Ingredienserna är på ett ungefär lök, purjolök, hummerfond, grönsaksbuljong, sambal och sriracha (kan skippas), dill, morötter, lax och potatis. Onsdag: Fläskfilé med ris, svamp och bearnaise. Var hemma hos mamma och hon bjöd på det här. Hon hade blandat stekt svamp och lök i riset. Mmm. Torsdag: Pasta med pestosås och rostade solrosfrön. Skafferimat som tar fem minuter att laga. F skulle egentligen laga mat, men något oväntat dök upp vilket ledde till att varken han eller ingredienserna var hemma förrän sent. Jag var hungrig och bestämde mig för att slänga ihop något snabbt istället. Gjorde pestosås på pesto, vitlök, buljong och en klick creme fraiche. Fredag: Pasta med krossade tomater, tonfisk och kapris. Här är då maten som vi egentligen tänkte äta dagen innan. Också en typisk skafferirätt vars ingredienser man alltid kan ha i ett skåp någonstans. I såsen är det lök, sambal (haha märks att jag tycker om det va), vitlök, tonfisk, krossade tomater, buljong, generöst med rödvin, oregano osv. Fritera kapris i olja i en stekpanna och strö ovanpå vid servering. Mycket fisk denna vecka. Brukar försöka äta det max två gånger i veckan, men äh det är ju så gott. Nästa vecka är jag sugen på fyllda paprikor, råraka och ännu mer soppa. Mat alltså <3