"Kan jag och Frédéric komma på besök en dag snart. Vi tar med oss mat", smsade jag mamma. "Kom på tisdag!", svarade hon. Mamma var ju med om en olycka nyligen och håller på att återhämta sig. Hon är hemma från sjukhuset, men kan inte göra så mycket som hon brukar. Många sinnen har tagit stryk, men inte smaksinnet. Mamma säger att det nästan är bättre än innan? Haha. Så jag ville laga en riktigt god måltid till dem! Fick prestationsångest, men efter att ha googlat inspiration en stund bestämde jag mig för vad jag skulle laga. Men först förrätt! F kunde inte komma förrän senare, så för att blodsockret inte skulle vara totalt i botten fikade vi först. Mamma önskade biskvier sist jag hälsade på henne och då typ återupptäckte jag den bakelsen, har varit sugen sen dess. Det fick alltså bli en tryffelbiskvi igen. Sen påbörjade jag middagen! Det här lagade jag. Lövbiffar fyllda med mozzarella, basilika och soltorkad tomat i balsamicosky med krossade potatisar. Du behöver: lövbiff (2 per person) soltorkad tomat mozzarella 1 kruka basilika 3 dl grädde 1/2 dl balsamvinäger 3 msk oxfond potatis smör Lövbiff i balsamicosky: Salta och peppra köttet. Snåla inte! Skiva eller riv mozzarellan i bitar och grovhacka soltorkade tomater och basilikan. Rulla in en bit mozzarella, soltorkad tomat och basilika i varje lövbiff. Spara hälften av basilikan. Stek rullarna i smör tills de fått fin färg, häll sedan på grädde, fond, en skvätt vatten och balsamvinäger. Låt puttra under lock i tio minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över resten av basilikan när det är någon minut kvar. Krossad potatis: Koka potatisar (med skal) tills de är mjuka. Placera dem på en form och krossa dem med en stekspade eller liknande. Lägg en klick smör på alla potatisar och strö över flingsalt (och örter eller andra kryddor om önskat). In i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg. Servera! Addera gärna sallad och eller någon grönsak till. Min mamma fixade grön sparris med vitlökssmör. Jag hade även tänkt att vi skulle ha picklad lök som tillbehör, men det glömde jag totalt bort. Men ni behöver ju inte glömma. Glömde ta bild på min tallrik pga hungrig, så ni får denna halvätna. Så gott det blev! Alla verkade tycka om det. Så roligt. Fanns inte en smula kvar. Till efterrätt gjorde jag Gino såklart, vad annars. Sen rullade vi hem! I dubbel bemärkelse, eftersom vi åkte bil.