Jag har äntligen hittat det perfekta receptet på kladdkakemuffins! Har provat mig fram och till slut blev det perfektion. Blev så glad att jag gjort hela tre batcher på en vecka, haha. Den viktigaste lärdomen är att man inte ska vispa en kladdkaka. Har alltid trott att man ska vispa ägg och socker fluffigt, men nej nej. Man vill inte ha in luft i en kladdkaka, då blir den mindre kladdig. 12 st kladdkakemuffins 2 ägg 3 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 1/2 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 krm salt 100 g smör 100-200 g valfri choklad (jag använde Marabou mintkrokant) Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa ej!). Blanda ner övriga torra ingredienser och rör till slut ner smöret. Klicka ner smeten i muffinsformar. Grovhacka valfri choklad och tryck ner generöst med bitar i varje kladdkaka. Jag brukar ha cirka två rutor till varje. Grädda i nedre delen av ugnen i 8 och en halv minut. Tro mig, inte en sekund mer eller mindre. Det här är vetenskap! Låt svalna på galler. Servera med grädde, glass, bär eller bara som den är. Jag föredrar att äta den direkt från frysen/kylskåpet efter någon sekund i micron, F däremot vill ha den varm. Vilken typ är ni? Kall eller varm kladdkaka?