Jag såg en dokumentär om gurkmeja för längesedan och blev helt mindblown. För er som inte vet är gurkmeja, eller den aktiva ingrediensen curcumin, typ det nyttigaste av det nyttiga. Det är antiinflammatoriskt, läkande, rensar bort plack i hjärnan och är en antioxidant som är 10 gånger mer kraftfull än vitaminer. Vissa menar till och med att curcumin kan förhindra Alzheimerz och förebygga tumörer ? Ja, ni hör ju. Men fortsätt nu läsa innan ni springer iväg och köper en burk. Problemet är bara hur i helskotta man ska få i sig gurkmeja varje dag? Det är en ganska random krydda att ha på all mat (om man inte känner för att äta indiskt varje dag) och jag vet inte med er, men jag är inte så sugen på att knapra rötter dag ut och dag in. Golden milk heter lösningen! Golden milk är en varm, kryddig dryck som passar perfekt nu när kylan kommer. Den kan göras på många olika sätt. Men det viktigaste är att ha i svartpeppar. GLÖM INTE SVARTPEPPAR. Peppar gör nämligen att kroppen tar upp gurkmejan bättre. Tror jag läste 2000% bättre någonstans och det är ju helt sjukt så missa inte att peppra bara. Ingredienser: 1/2 dl gurkmeja 3 msk ingefära 1 tsk svartpeppar 1 msk äkta kanel 1,5 dl vatten 1 tsk kardemumma 1 tsk vaniljpulver Kokosolja Honung Önskad mjölk Som alltid med mina recept så är det inte exakta mått. Kör på smak och tycke, men låt basen vara en jäkla massa gurkmeja. Vad gäller mjölk brukar jag använda mandelmjölk. Men havremjölk, kokosmjölk eller vanlig mjölk går också bra. Kokosmjölk smakar dock lite för mycket mat för mitt tycke, men ni kanske gillar. Såhär gör du: Koka upp vattnet i en kastrull och vispa ner gurkmeja, ingefära och peppar. Låt koka ihop till en tjock pasta. Ta bort kastrullen från plattan och rör sedan ner kanel, kardemumma och vaniljpulver. Tadaaa din pasta är klar! Låt svalna och förvara den i kylskåp i upp till 2 veckor. När du är sugen på ett glas golden milk tar du helt enkelt en tesked av din pasta och värmer i 2 dl mjölk tillsammans med en tesked kokosolja. Smaksätt med honung. Jag personligen tycker att det behövs i alla fall en tesked honung för att det inte ska smaka mat, men det är nog en vanesak. Njut sedan av din varma, kryddiga dryck och känn hur varenda cell i din kropp dansar runt av glädje. Det smakar nästan chailatte tycker jag ?