Jag såg ett recept på frukostkakor på Tastys Instagram för ett tag sedan och bestämde mig självklart för att testa. Kakor till frukost liksom? Don’t mind if I do! Det bästa var att kakornas bas endast innehåller två ingredienser: havregryn och banan. Det blir ju knappt enklare än så. Låter som att äta gröt, fast i en godare form. Mosa ihop bananer och havregryn. Jag tog 4 bananer och 3 1/2 dl havregryn ungefär. I den ena hälften av smeten hade jag hackad mörk choklad och i den andra halvan hade jag jordnötssmör och hackad mörk choklad. Men man kan smaksätta med precis vad man vill. Kanske nötter, torkad frukt eller kokos. Sedan klickade jag ut smeten på en plåt och satte in i ugnen på 180 grader i ungefär 15 minuter. Tadaa! Resultatet då? Det här var inte gott. Jag upprepar: INTE GOTT. Om något låter för bra för att vara sant, som exempelvis kakor till frukost, så är det med största sannolikhet det. Och då hade jag till och med i lite mer choklad än vad kan anses rimligt för syftet. Men i alla fall. Att kalla detta för en kaka är en skam mot alla kakor. Kanske gillar jag inte det eftersom jag ju inte gillar gröt, eller kanske hade jag i för mycket banan eller gjorde fel någonstans på vägen. Det skulle i och för sig vara en bedrift på en helt ny nivå att lyckas göra fel på ett recept med två ingredienser. TVÅ!! Men det ska väl finnas någon till det med antar jag. Tacka nu mig för att jag testade det här receptet åt er så att ni slipper. Don’t try this at home. Jag vet, jag är också ledsen. Trodde vi skulle få äta kakor till frukost från och med nu ???