Det känns som att det finns två läger när det kommer till chokladmousse. Antingen tycker man att det är en ganska tråkig dessert, eller så älskar man det. Jag tillhör de sistnämnda! Folk verkar generellt tro att jag är en dessert-person vilket inte riktigt stämmer. Jag tycker att de flesta desserter är mjäääh. Men chokladmousse!! Livets dessert ju. På nyårsafton hade Felicia gjort den godaste chokladmoussen jag någonsin ätit. Jag bad henne om receptet och gjorde den igår. Omg så gott det blev! Fluffig, lagom mäktig och mycket chokladsmak. Med flingsalt som pricken över i:et för att förhöja chokladsmaken. Här kommer receptet! Felicias chokladmousse (4 portioner) 4 ägg 150 g mörk choklad 3 msk socker 1,5 dl vispgrädde 2 krm flingsalt Gör så här: Separera äggulor från äggvitor. Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt hälften av sockret och flingsalt. Låt svalna. Vispa äggvitor med resten av sockret till ett hårt skum. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i chokladen och vänd ner den vispade grädden och slutligen äggvitorna. Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Toppa med önskat tillbehör vid servering! Gärna vispad grädde, riven choklad och färska bär. Och kanske tillsammans med en hot shot som Felicia gjorde på nyårsafton. Mums!