Igår hade vi mamma och hennes sambo på middag som sagt! Hej och välkomna till vårt nerrullade hem (och en gullig rumpa : ))! Så tråkigt att ha nerrullat dag in och dag ut. Men men. Ändå värt det när vi får ha en så fin sommar. Ja, men låt oss prata mat. Mamma + sambo skulle som sagt komma på middag. Mammas sambo gillar inte kryddstark mat vilket fick mig och F att titta på varandra och bara QUÈ?! Vad lagar man då egentligen? Till sist bestämde vi oss för en snäll fiskrätt med goda smaker: Det blev en fiskgratäng med dill, citron och räkor. Ingredienser: Torskryggsfiléer Lätt crème fraiche Mjölk (att spä ut med till önskad konsistens) Purjolök Lökpulver Buljong Citron (pressad) Dill Räkor Salt & peppar Gör såhär: Lägg torskryggsfiléerna i en form, salta och peppra ordentligt. Gör en sås på alla ovanstående ingredienser och häll över fisken. Ställ in i ugnen på 200 grader tills det bubblar i mitten. Strö över räkor och resten av dillen innan servering. Servera med potatis, sallad, gott salt och citronklyftor. Sen var det dags för dessert! Det blev vårt säkra kort: semifreddo. Denna gång semifreddo med lemoncurd och daim. Ingredienser (4 portioner): 2 ägg 3 dl grädde 2 tsk socker Maräng Lemoncurd Marabou Daim Gör såhär: Separera äggvitor från äggulor. Vispa äggulorna tillsammans med 1 tesked socker tills det blir fluffigt. Vispa äggvitorna med 1 tesked socker tills det blir ett hårt skum. Slutligen vispa grädden, och blanda sedan försiktigt ihop allting. Varva smeten i portionsformar med maränger, spritsad lemoncurd och avsluta med hackad Marabou Daim på toppen. In i frysen minst två timmar - garanterad succé! Mycket gott och en mycket bra kväll! Hoppas ni fick lite matinspo!