I söndags kliade jag mig i huvudet och tänkte vad för mat som är snäll för magen kan jag laga? Kanske...potatis? Fisk? Sen slog det mig. Fiskgratäng! Det kan ju inte vara så svårt, tänkte jag. Och det var det inte. Du behöver: Fiskfilé, t.ex. torsk eller kolja Potatis Créme fraiche Dill Citron Räkor Fiskbuljong Sockerärtor Smör Mjölk Gör såhär: 1) Koka potatisen tills den blir mjuk (skär i småbitar så går det fortare). Mosa med kross, tillsätt en klick smör och en skvätt mjölk. Gör potatismos helt enkelt! 2) Värm créme fraiche i en kastrull, tillsätt buljong, dill och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Späd ut med vatten om såsen blir för tjock. 3) Lägg tinad fiskfilé och räkor i mitten av en form. Salta och peppra ordentligt. 4) Skeda eller spritsa potatismosen runt fisken och täck sedan fisken med sås. Gratinera i ugnen i ungefär 15-20 minuter. Servera med exempelvis citronklyftor, hackade sockerärtor samt extra dill, sås och räkor. Ät! Ser det inte ut som barnmat har du inte lyckats : ))