Idag jobbade jag på kontor kändes det som. F jobbade hemifrån och vi tog kaffepauser, åt lunch tillsammans och han pratade med mig varje gång jag var mitt inne i något. Precis som på kontor : )) Nejdå, det var hur mysigt som helst. Är ändå glad att vi inte jobbar hemifrån båda två varje dag, men några gånger i veckan hade varit trevligt. Till rubriken! Mitt coronalöfte till mig själv är att laga god mat varje dag och att ta ut svängarna . Testa nya maträtter, lära mig nya saker och lyxa till det lite extra. Idag testade jag en efterrätt som jag velat laga i ett år snart. En helt vanlig torsdag fick bli dagen! Här har vi den! Citronmousse med lakritschips. Ingredienser (4 portioner) 250 g mascarpone 2 dl creme fraiche 1 citron 1 1/2 dl lemon curd 2 Kick lakrits (jag valde smak av havssalt) Gör såhär: Vispa ihop mascarponen, creme fraichen och lemon curd. Riv citronzest och ställ åt sidan. Smaka av med pressad citron till önskad syrlighet. Fördela i portionsglas och ställ in i kylen. Sätt ugnen på 250 grader. Klipp Kickbitarna i fyra delar och fördela glest på en plåt eller ett galler med bakplåtspapper. Låt Kickbitarna smälta till tunna flarn. Det tar några minuter bara, håll koll så att de inte bränns! Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna. Servera moussen med lite sprinklad citronzest och lakritschips! Så himla god dessert! Men liksom citron + lakrits, vad kan gå fel? Jo, kanske att jag brände första batchen med lakritschips förresten. Ät och njut!