Jag trodde inte att vi skulle vara sugna på pasta på ett väldigt bra tag efter att vi kom hem från Italien. Men den känslan gick typ över i takt med att flygplanet landade på svensk mark ; )) Det är första gången jag lagar cannelloni. Det är nog första gången jag äter det också nu när jag tänker efter. Vilken sten har jag bott under egentligen? Det blev mycket gott! En aning trixigt och inte något man slänger ihop en stressig vardagskväll. Men en lyxig och mysig rätt när man har lite mer tid. Vi följde detta recept, fast med följande ändringar: Vi hade vitlök i svampen och smaksatte tomatsåsen med buljong och vinäger. Rekommenderas! Nog babblat. Lemme show you how it's done: Ingredienser (till 4 personer) 250 gram svamp 8 st färska lasagneplattor 1 st gul lök 200 gram ricotta 100 gram philadelfiaost 100 gram parmesan 50 gram basilika 100 gram solroskärnor 5 dl tomatjuice 2 dl olivolja Vitlök Timjan Buljong, salt & peppar Sallad, t.ex. ruccola och tomater Börja med att hacka upp och steka svampen och hälften av löken. Smaksätt med vitlök, salt & peppar. Lägg åt sidan så att det kan svalna. Mixa solrosfrö, basilika och olivolja till en pesto. YES äntligen får jag användning av min mortel, tänkte jag. Det enda jag använt den till hittills är liksom att krossa turkisk peppar när vi skulle göra shots........ Men det gick inte alls att göra peston på detta sätt tyvärr och jag fick ta fram min stavmixer istället. Så don't bother. Sedan ska peston, svampen och löken som lades åt sidan, ricottan och färskosten blandas till en röra. Lägg en generös klick av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Vi kunde inte bestämma oss för om vi ville ha tjocka och korta rullar, eller smala och långa. Så vi gjorde två olika varianter. Fräs resten av löken, tillsätt tomatjuicen och smaksätt med önskade kryddor. T.ex. timjan, buljong, vinäger eller andra örter. Salta och peppra. Riv parmesanen. Häll sedan över tomatjuicen på cannellonin och strö över parmesan. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Klart! Servera med sallad och njut! Bellizimo!