Igår på väg hem från jobbet googlade jag "snabba recept". Det slog mig att det måste vara den vanligaste googlingen på måndagar. Det är väl ändå inte någon som googlar "svinkrångliga recept som tar tusen år att laga". I alla fall. Jag var sugen på tacos, men är lite trött på halloumi (men jag vet!) (vem trodde att det var möjligt). Någonstans i bakhuvudet mindes jag att jag sett folk göra tacos med blomkål som bas i en vegan-grupp på Facebook. Så det fick det bli! Det är här en snabb veggovariant av tacos som är briljant en måndag efter jobbet. Du behöver: Ett blomkålshuvud, något att krydda blomkålen med (jag valde tacokrydda) och tillbehör som du tycker om. Mina tillbehör blev wraps, snabbsalsa, bladspenat, koriander och crème fraiche med smak av paprika och chili. Börja med att hacka upp den råa blomkålen. Tänk köttfärs, fast större bitar. Stek i olja tills blomkålen får lite färg och krydda sedan. Stek inte för länge, man vill ha tuggmotstånd. Ät sedan tillsammans med allt gott du tycker om och inse vilken jäkla ägig grönsak blomkål är. Man kan göra allt med blomkål! Gratäng, mos, ris för att nämna något, och nu även tacos tydligen. Vänta in någon du tycker om. Men hinner han inte komma hem är det ok att börja äta. Skicka en bild på Snapchat först så att han får dåligt samvete bara.