Igår fick jag den bästa matlagningsidén jag fått på länge. Nämligen bakad sötpotatis! Så gott, enkelt och dessutom ser det trevligt ut. Man kan göra vilken röra och topping man vill i princip, det mesta blir gott till sötpotatis. Men jag hade fetaost i kylen, så jag bestämde mig för att göra en fetaoströra. För att laga detta behöver du: Sötpotatis Créme fraiche Fetaost Persilja Gräslök Svamp Solrosfrön 1) Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Tvätta potatisarna och dela dem på längden. Gör snitt eller rutnät i dem (och var lite mer försiktig än jag så att du inte råkar skära igenom skalet, hehe). Pensla med olja, strö på lite salt och sedan in i ugnen. Potatisarna är klara efter 30-50 minuter beroende på storlek. Mina var små och tog 30 minuter. 2) Under tiden potatisarna är i ugnen blandar du ihop fetaostfyllningen. Jag använde tre ingredienser: fetaost, persilja och créme fraiche. Blanda till önskad konsistens (jag använde mer créme fraiche än på bilden) och smaksätt med salt & peppar. 3) Stek svamp, rosta solrosfrön (om de inte redan är rostade) och klipp gräslök. 4) Känn efter med en gaffel om potatisarna är klara, lägg dem på ett fat och klicka på fetaostkrämen. Garnera sedan med svamp, solrosfrön och gräslök. Och servera! 5) Ät! En rätt som jag garanterat kommer att laga igen. Man kan ju variera röror och topping i all oändlighet. Den funkar lika bra i sin ensamhet med matigare topping, eller som tillbehör till något annat. Laga och bjud på någon du tycker om ?