Lustigt hur jag efterfrågade en bra fruktbakelse i Helsingborg och så finns tydligen de som startade hela trenden på Tiktok...på självaste Kullagatan? Marscherade dit på en gång. Bullangeriet heter stället. Köpte två mango, en till F och en till mig. Sjukt goda. Smakade exakt som jag tänkte. Som semifreddo goes bakelse. Saknade dock syra, nästa gång ska jag testa citron. 95 kronor styck. En morgon fick jag akut BLT-sug. "Vad står BLT för", frågade jag F. Han klarade det efter lite betänketid. Gör du? Senaste favoritchipsen är dessa från Lidl. Fuck vad goda. Umamig cheddarsmak och sting från jalapenon. Fick upp en TikTok som sa du är inte 5 år, all mat du äter behöver inte vara jättegod. Kände mig så träffad. Mat är kanske mitt största intresse. Men på riktigt, allt behöver ju inte vara jättegott. Ibland ska man ju bara...äta. Tänkte på det när jag tog resterna av kokta grönsaker och fixade en snabb soppa till lunch. Inte för att grönsakssoppa inte är gott, men det var inte vad jag var sugen på just då.Tänker det är en viktig sak att ta med sig till sina barn också. Typ att man som vuxen kan säga saker som "njä jag tyckte inte detta var jättegott, men jag kommer äta det ändå". Ta bort pressen att all mat ska vara så himla god hela tiden! Min sons favoritmat är iofs pasta...utan någonting på. Men ändå. En dag lagade jag denna kioskvältare. Eller ok, F-vältaren. Det var första måltiden jag lagade till F efter vi börjat dejta. Krämig kräftpasta med timjan, svamp och körsbärstomater. Receptet kommer ursprungligen från Linas Matkasse och fanns en gång i tiden på min blogg, men har tyvärr försvunnit i bloggflytten och jag fick gå på minne. Typ såhär:Ingredienser:Kräftstjärtar (på burk)TimjanChampinjonerKörsbärstomaterSchalottenlökVitlökTomatpuréMjölCreme fraicheGrönsaksbuljongDo like this:Stek svampen tills all vätska är borta, i med olja eller smör, stek schalottenlök och sen vitlök, addera en generös klick tomatpuré, krydda generöst med timjan, salt & peppar, stek en minut och pudra sen över mjöl. I med en liten burk creme fraiche, buljongen och späd ut med vatten. Precis innan servering: rör i tomaterna som du halverat och kräftstjärtarna. Rör ihop med pastan och spara eventuellt lite pastavatten för att få till önskad konsistens. Så så gott. En annan sinnessjuk pasta kommer här. Också från Linas Matkasse, haha. Kul ändå att vi gillat rätterna så mycket. Recept finnes här. Ursäkta de rinniga bilderna på pastan. Man vill ju ha resultatet mer likt bilden ovan. Något som är bra med hela Dubai choklad pistage-hypen är att alla butiker nu rear ut sina pistagegrejer. Fick exempelvis tag i en burk pistagekräm för 30 spänn. Kostade 100 kronor innan. En gång i veckan unnar jag mig kaffe och bulle eller fralla på Bruket efter lämning. Sen strosar jag runt med Thea i selen och tittar på fina hus medan jag dricker mitt kaffe. Livets mysigaste.