Vi har "tyvärr" en väldigt stereotypisk uppdelning av sysslor här hemma. Exempelvis är det jag som lagar all mat. Jag förväntade mig att det skulle bli svårt att hålla uppe matlagningen med en ny bebis i familjen, men det har gått förvånansvärt bra. Här är lite av det jag lagat på sistone: Linsgryta med kyckling och cashewnötter. Detta är en favorit. Mycket smak och känns nyttigt. Följer detta recept. Fiskgryta och potatismos. Tyvärr fick jag feeling och slängde på lite frysta räkor, såna som redan är skalade, vilket gjorde att såsen blev vattnig. Men men.Finns det något godare än spetskål i ugn förresten? Ibland lagar vi det och äter som snacks till en film. Viktigt med mycket olivolja och flingsalt. Svamprisotto! F tycker inte att risotto känns komplett utan protein till och jag tycker att det förstör. Åt alltså minst tre gånger så mycket risotto som på bilden och F fick min kyckling. Ett absolut måste med ruccola + balsamvinäger till! Finns det något tryggare och godare än pasta med tomatsås <3 Köpte btw en basilika för 10 kr i mataffären och otroligt nog lever den fortfarande efter flera veckor! Har aldrig lyckats med detta trots att jag provat precis alla tips. En gång bloggade jag till och med om basilika-tipsen och får ibland höra att min blogg är anledningen till varför folk lyckats med sin basilikaplanta. Men alltså aldrig jag själv. Men nu kanske!! Fläskfilégryta med svamp och klyftpotatis. Nej alltså detta blev så gott! Smaksatte bland annat med timjan, tomatpuré, soja, köttbuljong, dijon och massa peppar. Mmm. En snabblagad måltid vi typ alltid kan svänga ihop är halloumiburgare. Vi har alltid ett paket halloumi i kylen och hamburgerbröd i frysen. Sen får man ta vad man har. Inlagd jalapeno är ett måste enligt mig. Kaffefilter redo där i bakgrunden! Kycklinggryta på kokosmjölk och röd curry. Broccoli, morot, paprika och koriander. F gillar inte att ha i morot och jag gillar inte paprika, så vi kompromissar och har i båda : )) En favoritlunch. Burratta med tomat och basilika. Här adderade jag även äpple för höstig feeling. Viktigt med mycket olivolja och balsamvinäger. Jag äter/dricker förresten alltid upp all vätska som är kvar sen. Samma med salsa. FÖR gott. Och igår blev det en gammal hederlig köttfärssås. Med fuloliver och parmesan.