Ni var många som ville ha recept på salsan. Er vilja är min lag. Jag vill poängtera att jag egentligen inte är någon salsa-expert, jag går inte efter recept eller så, utan jag gör salsan som jag tycker den ska smaka. Och inte för att skryta (jo, okejdå), men jag har aldrig ätit en godare salsa. 5 tomater, de rödaste du hittar 2 lime 1 chili (eller hur mycket du önskar beroende på styrka) kycklingbuljong (ja, jag vet, det låter konstigt: men skippa inte!) 1 avokado 1/2 rödlök koriander, rätt mycket (färsk eller fryst spelar ingen roll, jag hittade ingen färsk) 1 klyfta vitlök Gör såhär: Slarvhacka två-tre tomater samt halva chilin och lägg i en skål. Häll i en skvätt kycklingbuljong, pressa i vitlöken och pressa i två lime (riv skalet och ha med det också om ni är på med humöret). Mixa sedan detta med stavmixer eller i en vanlig mixer. Mixa så bra som det går, såsen behöver inte bli jätteslät, bara allt blandas liksom. Sådär. Nu har vi basen till salsan! Nu det tråkiga. Finhacka alla övriga ingredienser. Mängden på ingredienser ovan är såklart en uppskattning, gå efter egen smak och tycke. Finns inga rätt och fel. Ett tips till avokadon är att skära den på mitten, plocka ut kärnan, gröpa ut halvorna med sked och sen hacka. Det är lätt att det bara blir mos annars. Sedan blandar du ihop allting. Smaka av med salt och eventuellt mer styrka beroende på hur spicy salsa som önskas. Tabasco är ett tips om ni gillar det, den gör salsan rödare också. Sätt in salsan i kylen en stund och förbered mat, eller helt enkelt bara nachos att äta till. Eller vad vet jag: ät med sked för all I care. Njut!