Vi gjorde cheesecake igår och på begäran kommer receptet här: 75 g smör 1,5 dl strösocker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 2 lime 4 gelatinblad 12 st digestivekex 2 dl lätt creme fraiche 400 gr färskost (t.ex. Philadelphia) Garnering: 2 msk strösocker 4 msk vatten 10 st finhackade jordgubbar 1-2 st gelatinblad Gör såhär: 1) Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant. Ställ in i kylen. 2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet. 3) Värm limesaften och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna och häll sakta ner i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten försiktigt. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt stå i kylen minst en timme. 4) Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten. Finhacka jordgubbarna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Blanda ner jordgubbarna i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme. 5) Ta loss kakan från formen. Ät. Njut.