Låt mig dela med mig av händelseförloppet igår när jag skulle göra en cheesecake: 1) Kommer halvvägs och inser att jag glömt köpa gelatinblad. Eller det hade jag visst gjort, men jag glömde tydligen att lägga ner paketet jag köpt i min påse. Så jag har alltså köpt gelatinblad, men bara helt enkelt lämnat dem vid kassan. 2) F kommer hem och jag frågar om han snälla-snälla-snälla kan gå och köpa gelatin. 3): Denna konversation äger rum: Frédéric: Var hittar man det? Jag: Det finns bland baksaker. Antingen gelatinblad i en ljusblå påse, som ser ut som en sån där påse man har kryddor i. Eller så finns det som pulver tror jag, men det går bra med gelatinblad. Köp det. Frédéric: Heter det gelaNtin? Eller gelatin? Jag: Gelatin tror jag. Frédéric: Varför säger du gelantin då? Jag: MEN JAG VET INTE. Gå nu. 4) F kommer tillbaka igen med gelatinblad. 5) Jag ska värma en kopp med mjölk men råkar välta koppen så att det är mjölk i hela micron och på golvet. 6) Börjar städa och F skrattar och frågar om han ska fota till bloggen. DET ÄR INTE ALLS KUL meddelar jag. 7) Jag värmer mjölken old school style istället eftersom jag + micro inte är en bra kombination. 8) Jag ska lägga gelatinbladen i den uppvärmda mjölken med upptäcker då att att F lagt smutsiga bestick från middagen i skålen med vatten där jag blötlagt bladen (i tron om att det var disk). 9) Jaha. 10) Jag börjar om igen då. 11) Jag lyckas få klart allt utan fler motgångar och ska hälla på smeten på den färdiga cheesecakebottnen och inser att det är ALLDELES för lite smet. Smeten täcker alltså knappt bottnen. 12) Ångrar mig att jag var lat och inte omvandlade de engelska måttet till svenska. 13) Inser att det är här ingen cheesecake. Det är en väldigt tjock pannkaka. 14) Får ett litet sammanbrott och säger till F att "allt jag ville var ju bara att göra en kaka till dig". 15) (Eller till mig själv kanske). (Men låter ju bättre så). 16) Väntar på att cheesecaken ska stelna och smakar sedan den färdiga kakan och inser att den blev god ändå. Tur det. 17) Slutet gott allting gott. Här får ni några bilder på min alldeles för låga men ändå goda dulche de leche banana cheesecake: Längst ner är en digestivebotten, ovanpå det är det skivad banan, sedan kommer ett lager av cream cheese och sist med inte minst karamelliserad mjölk på toppen . Receptet hittade jag här (det är det sista av recepten i videon). Jag ska finslipa receptet (ehh göra betydligt mer smet) och försöka göra den vita fyllningen lite bättre, just nu blir den väldigt sträv av all cream cheese. Lyckas jag ska jag dela med mig. Cheesecake + banan + dulce de leche är liksom en oslagbar kombination. Men ja. Det kommer nog dröja innan jag ger mig på ett bakningsexperiment igen. Tro't eller ej.