I samarbete med mat.se Mina senaste två veckor har ju varit lite konstiga och förra fredagen slog det mig att JUST DET. Jag ska på 30-års överraskningsfest imorgon och har lovat att stå för desserten! Jag hade svårt att få tid till att åka och handla mat just den dagen så därför bestämde jag mig för att prova samma-dag-leverans hos mat.se. Om man beställer innan 13.00 får man nämligen sina varor samma dag! Jag trodde att det skulle vara ett väldigt litet utbud när jag beställde med leverans samma dag, men jag kunde faktiskt beställa allt jag behövde (förutom färska hallon, men det fick bli frysta istället). Jag passade även på att beställa fredagens middag och lite annat vi behövde, när jag ändå var igång liksom. Poff sådär bara så hade jag storhandlat på fem minuter. Så värt! Om ni också vill prova på att beställa hem mat har jag ett erbjudande till er som faktiskt är det bästa hittills! Om ni anger rabattkoden EGOINAS200 får ni 200 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor! Passa på att utnyttja det på nästa storhandling : )) Tryck HÄR för att komma till mat.se. Obs! Gäller endast nya kunder. Jaaaajaaa men kom till saken Regina! Vad lagade du för dessert? Jo, det blev semifreddo! Grundreceptet ser ut såhär: Ingredienser till 1 semifreddo: 2 marängbottnar 4 ägg 2 msk florsocker 5 dl grädde Gör såhär: Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum och vispa äggulorna med 1 msk florsocker. Vispa sedan grädden (ja det blir många olika skålar, men det är värt det i slutändan, promise). Blanda ihop allting varsamt. Lägg en marängbotten i en rund form med avtagbar kant och krossa den andra marängbotten och rör ned i smeten. Sedan är det dags för det roliga, nämligen smaksättning! Jag gjorde den ena med Nutella genom att ringla ner och röra runt ljummen Nutella och den andra smaksatte jag med pressad citron, rivet citronskal och klickade sedan i lemoncurd. Men man kan ju välja precis vad man vill : )) Fyll sedan upp formen med blandningen och sätt in i frysen. Jag brukar spara lite av Nutellan och lemoncurden för att göra mönster på toppen förresten, tycker det ser trevligt ut. Låt semifreddon stå i frysen några timmar, eller över natten. Sedan är det redo att serveras! Låt den tina en stund innan du hugger in, den är godast då. Jag serverade mina semifreddos med lite olika tillbehör att välja mellan. Det blev krossade digestivekex, hackade pistagenötter, hackad daim, frusna hallon och chokladsås. Mmmmm.