Maten på Kreta var generellt väldigt bra, den var aldrig direkt dålig och även om allt inte var supergott gick det helt klart att äta. Den enda gången vi blev besvikna var när vi gick till en fiskrestaurang som vi sett fram emot flera dagar och hade hört skulle vara bra. Vi beställde räkor och cuttlefish (bläckfisk?) och när vi fick maten var räkorna friterade och omöjliga att skala och cuttlefishen var helt sandig. Vi klagade dock (vuxenpoäng!!!) och slapp betala för cuttlefishen. Servitören höll med om att den var väldigt sandig och det var inte meningen att rätten skulle vara så. F tyckte att jag var så töntig. "Är det något fel på maten så säger man till, de vill ju också veta", sa han och jag ville dö när jag han kallade på servitören och önskade att jag sjönk genom jorden. F fick sköta snacket och hela mitt kroppsspråk sa typ "det är luuugnt, förlåt att jag finns. Jag kan äta sanden. Jag älskar sand. Jag kan betala dubbelt om du vill?". De har en thing för pommes i kebab. Men det bästa med att äta på Kreta är att det alltid kommer en "överraskning" efter maten. Det kommer en liten dessert, eller frukt och en liten flaska sprit. Har man tur är det raki de smaksatt själv med exempelvis honung. Helt galet det här med spriten egentligen. Vi gav oss fan på att vi skulle dricka upp allting varje gång och en gång blev det lite mer än 5 shots var. Två glas vin till maten på det också så är man ju kalas. Har en film från den kvällen då jag står och filmar en kille som gör crepes i två minuter? Haha. Vi åt i Chania varenda kväll och ett tips är att lämna turistställena längs hamnen och ge sig in i smågatorna. Vi hittade många små bra ställen på en gata som jag tror hette något i stil med "dalani". Oavsett, lämna turistrestaurangerna och leta efter små genuina ställen där grekerna själva går. Våga dessutom prova grekiska rätter och fråga vad servitören rekommenderar. När vi gjorde det fick vi den godaste rätten på hela resan. Det var lamm i vin, så himla gott! Och då hör det till att jag inte alls gillar lamm egentligen. Men det roligaste var ändå de olika försäljningsknepen som vi stötte på. Grekerna är väldigt respektfulla och tjatar inte, stressar inte och försöker inte dra in dig på restauranger. Men de har knepiga erbjudanden. På ett ställe kostade pizza + öl typ ingenting. Sen kom det fram att det kostade 2 euro extra om du ville ha ost på pizzan, 2 euro extra om du ville ha någon topping osv osv. Det kanske är så jag borde sälja blogginlägg? "Ett inlägg är gratis, men vill du ha en bild kostar det 3000, vill du ha ännu en bild blir det 5000, vill du ha en länk till din sida blir det 10.000, ska jag nämna ditt företag blir det 12.000. Men alltså, själva inlägget är gratis".