Jag mår tyvärr fysiskt jättedåligt vilket går ut över min vardag och mitt humör. Min enda glädje är god mat. Tur att jag fortfarande är orimligt hungrig hela tiden. Känner mig som en junkie när jag erkänner allt vad jag ätit upp när F kommer hem så att han inte ska bli besviken. Han blir mest chockad.I alla fall, lite mat jag ätit på sistone: Tänk att vara tre år och bli fullkomligt överlycklig när du hittar GRÖN pasta i affären. "Kanske det är Hulken-pasta", försökte jag. "Hulken är grön och lila mamma, detta är bara grön pasta". Det blev tonfiskpasta. Snabbrecept: purjolö, rödlök, tonfisk på burk, svartpeppar, pesto, creme fraiche, sambal oelek. Godaste glassen är såklart Salmiakki. Den åt jag en dag när jag var ensam på kontoret. Har längtat efter svenska jordgubbar sen jag blev gravid. Bästa kombon enligt mig är (ovispad) grädde och florsocker. Det blev Sannas kiosk-premiär för mig och Henri! Vi väljer alltid samma. Unicorn till Henri och kokos kola till mig. Vet inte om det är en bra eller dålig sak att vårt nya hus ligger nära kiosken. På tal om glass såg jag ett recept på ett bättre alternativ till glass som jag och Henri skulle testa efter förskolan. Mycket enkelt med endast två ingredienser: kokosmjölk och frusen ananas. Mixade ihop med stavmixer till en slät glass. Serverade oss och det var…inte alls gott. Haha sån antiklimax, men alltså det gick knappt att äta. Henri blev ledsen för han hade ju sett fram emot glass, vilket var allt annat än vad detta var. Sen fick jag hantera världens utbrott när han inte fick annan glass och det som skulle vara något mysigt efter förskolan blev istället allt annat än trevligt. Glömde skriva att mixern gick sönder också. Vad bra!! Är inte en person som gillar att baka och blir därför överdrivet stolt när jag väl gör det. Som när jag slängde ihop detta bananbröd. Blev sådär, så jag delar inte receptet då det finns bättre. Men Henri tyckte om det massor i alla fall. Som tur var, haha. Köpte med mig en tårtbit från Fahlmans en helt vanlig tisdag. Salt mjölkchoklad tårta. Den är så god. Gjorde fisksoppa till oss en kväll. Lite väl röd då den cirka en meter långa personen i vårt hushåll skulle ”hälla lite”, men istället gick crazy med hummerfonden.Nu har vi förresten äntligen tagit bort skyddspappret från matbordet igen. En liten uppskattning till vegetarisk pyttipanna som alltid finns som nödmat i vår frys. Så gott tillsammans med ketchup, rödbetor, stekt ägg och cornichos <3Den vanliga gillar jag inte alls, men tycker vegvarianten är god. Avslutar med det godaste jag vet. Burratta, tomater, nektarin och orimliga mängder olivolja, vinäger och flingsalt. Det är basen och sen kan man toppa med vad man vill, t.ex. grön sparris.