För ungefär ett och ett halvt år sedan (shit vad tiden går) fotograferade jag alla mina middagar under en vecka och lade sedan upp En vecka i mat. Spontana tankar nu när jag läser inlägget igen: 1) Oj, vad avancerade vi var med våra middagar?! 2) Vad dålig jag var på att redigera bilder...hehe. Konceptet är kul tycker jag och nu tänkte jag göra samma grej, fast med luncher. Vi ska titta på vad jag ätit till lunch måndag - fredag. Då kör vi: I måndags hade jag absolut ingenting i kylskåpet och orkade inte handla. Men det är ju aldrig sant. Man har alltid någonting i kylskåpet. I det här fallet hittade jag en fänkål. Vad tusan kan man göra med fänkål tänkte jag? Jag vet fortfarande inte, men det här blev resultatet i alla fall. Jag hittade koriander i frysen, en halv lime i kylskåpet och quinoa, buljong och valnötter i skafferiet. Dessa komponenter blev alltså en maträtt. Ändå väldigt lyckat. Förutom valnötterna kanske. Förstår inte mitt problem med valnötter. På måndagskvällen såg vi en dokumentär om hur nyttigt gurkmeja är och därför tänkte jag bara GURKMEJA när det var dags för lunch i tisdags. Det blev en thaisoppa gjord på kokosmjölk, morötter, blomkål, sockerärtor, koriander, chili, buljong och massor av gurkmeja. "Nu jäklar är jag nyttig", tänkte jag när jag sörplade i mig det och föreställde mig hur varje liten cell i mig kropp hade hyllningsceremonier. Bara skojade att jag sörplade förresten. HATAR folk som gör ljud när de äter inklusive mig själv. I onsdags skulle jag träffa Sara för att fika och åt därför en lätt lunch så att jag inte skulle förstöra min kak-aptit. Viktigt. Det blev yoghurt, granola och mango. I torsdags körde jag min standard: halloumiwraps. Äter ju detta ungefär en gång i veckan som ni vet. Jag måste vara den som oftast handlar halloumi i vår mataffär. Jag hinner bara gå in i affären och så hör jag "Hallou is it mi you're looking for" från osthyllan. Helt sick. (Har haft en anteckning om det skämtet i min telefon sedan den 28 april) (inser att jag eventuellt är den töntigaste personen ni vet). I fredags lunchade jag med Linda på Väla. Jag valde en kycklingsallad med bakad potatis. Jag var egentligen sugen på bakad potatis, men om man väljer sallad får man ju båda. Gäller att vara smart. Den var sådär helt ärligt. Förlåt om jag får haters nu eller trampar på någon tå. Men konserverad majs???? På riktigt? Det är så vidrigt. Eller så tycker jag endast att det är vidrigt eftersom jag vet vilken process majsen (de flesta åtminstone) går igenom. Stort plus till mycket sås i alla fall. Men det var helt och hållet min förtjänst. Yes. Det var allt. Då rangordnar jag mina luncher denna vecka också, för att det är kul: 1) Halloumiwrap. Någon som är förvånad? Inte? Hallou? 2) Fänkål och quinoa. Alltså jag vet inte varför, för det var ingen smaksensation. Men jag gillade verkligen denna rätt ändå. Kanske mest för att det doftar godis (lakrits) när man hackar upp fänkål. 3) Thaisoppa. Faktiskt lite oförtjänt att bli en trea. Menmen. Så är livet ibland. Ibland vinner man inte trots alla förutsättningar. 4) Yoghurt och granola. Förklaring: tråkigt. 5) Kycklingsallad. Riktigt tråkig och smaklös sallad. Det enda roliga var såsen. Bra lunchvecka! Kul att se svart på vitt hur mycket veg jag faktiskt äter. Är lite imponerad ändå. Förr i tiden planerade jag mina rätter utifrån kött. Not anymore.