I samarbete med mat.se Vi ska göra vår veckobeställning ikväll så att den kommer imorgon. Jag har upptäckt att jag nog föredrar att få veckan storhandling levererad på fredagar istället för måndagar. Det kanske är mest logiskt med måndagar eftersom det är en ny vecka och så, men det är också rätt skönt att slippa ta emot en matbeställning när man kommer hem från jobbet på måndagen och redan ha maten i kylen. Jag uppskattar att få ny mat inför helgen. Dessutom är det ju på söndagar man orkar och har tid att göra storkok, så jag tycker att det passar perfekt. Vad tycker ni? Vilken dag brukar ni storhandla på? Det här kommer att bli mitt sista inlägg med mat.se på ett tag då vi kommer att pausa vårt samarbete under sommaren. Så om ni vill utnyttja rabatten borde ni passa på nu! Som vanligt ger rabattkoden EGOINAS 170 kronor i rabatt om ni handlar för 700 kronor (gäller endast nya kunder). Gå in HÄR för att komma till mat.se. Yes. Nu ska vi laga mat! Jag tänkte bjuda på mitt enklaste och bästa recept. Lax med pestosås, rotfrukter och rostade pinjenötter! Vi brukar variera mellan att äta rätten med pasta eller med rotfrukter, det passar bra vilket som. Jag har lagt upp receptet tidigare, men bara i förbifarten, så här kommer nu ett mer detaljerat inlägg. Alla som äter det säger att det är gott och vill ha receptet och det har hänt för ofta för att anses bara vara pga snällhet. Hehe. Ingredienser Rotfrukter eller pasta Lax Créme fraiche Sambal oelek Pesto Pinjenötter Sallad, t.ex. bladspenat eller ruccola Skär upp alla rotfrukter, häll på lite olja och önskade kryddor. Kanske timjan, salt och peppar? Vad vet jag. Blanda såsen till laxen. Såsen består alltså av tre ingredienser: créme fraiche, pesto och sambal oelek. Ta önskad mängd av varje grej och snåla inte med peston. Obs ta mindre sambal om ni inte gillar stark mat. Häll i såsen i en ugnfast form och lägg i laxbitarna och täck dem med såsen. När rotfrukterna har typ tio minuter kvar så sänk värmen lite och stoppa in laxen. Under tiden ugnen sköter jobbet kan man fixa sallad och rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Glöm inte att salta. När laxen bubblar i mitten är det klart och dags att äta! Bjud någon du tycker om! Smaklig måltid : ))