Vi äter alltid sallad till maten. Okej, kanske inte om vi gör typ soppa. Men annars kommer jag knappt på någon rätt som inte passar med sallad? Min favorit är en mix av babyspenat och ruccola. Riktigt krispig babyspenat är mmmm. Ingen sallad är dock komplett utan salladsdressing. Jag får ofta frågan vad det är för dressing vi har på vår sallad. Det är inget avancerat. Vi brukar bara göra en enkel vinägrett. Men saker måste inte alltid vara komplicerade. Världens godaste salladsdressing görs såhär: Ingredienser Matolja/rapsolja Olivolja Dijonsenap Rödvin- eller vitvinsvinäger Salladskrydda Så ser basreceptet ut. Men det går fint att addera andra örter eller smaksättning. Vitlök, hallon eller citronskal? Fantasin sätter gräserna. Gör såhär: Häll upp olja i en liten skål, häll i en skvätt vinäger, en klick dijon och krydda generöst med salladskrydda. Rör om, häll på salladen och ät. Vi har ALLTID salladsdressing hemma. Har vi inte det är det inte lönt att äta. Ok ska inte överdriva, men nästan så. Vinägrett <3