I lördags var vi bjudna på Gårdsmiddag med Scan! En gårdsmiddag är en matupplevelse kombinerat med vackra vyer och i lördags stod Holy Smoke BBQ för menyn. Häng med och titta hur det såg ut: Vi blev hämtade av en buss på Malmö central och på vägen fick vi lite färdkost i form av dricka och chips. Bussen tog oss hit. Till familjen Ramels gård Börringe kloster! Alltså vilken idyll! Det var strålande solsken och ett gulligt litet band spelade. Vi var också gulliga. Det bjöds på välkomstdrinkar och alla minglade med varandra och var mycket spända på maten. Folk var så sociala, trevliga och pratade med alla. En kvinna frågade om vi ville ta bild med henne. Alltså händer sånt ens i Sverige? Så härligt. Eftersom det var så fint väder serverades försnacksen utomhus. Det här var en lättrökt pastrami på oxbringa med bland annat picklad gurka, senap och någon sjukt god sås. Sedan var det dags att sätta sig till bords i den gamla stallbyggnaden. Hur fint?? Tänk att gifta sig här. Det kom in massa olika typer av kött med tillbehör. Mina favoriter var Pulled Pork och Burnt Pork Belly. Så roligt när Holy Smoke presenterade maten och sa "brödet fyller ingen funktion överhuvudtaget vad gäller smaken, det är värdelöst helt ärligt, ni kan använda det som servetter". Sedan var det dags för efterrätt. Hmmm, om Scan ska bjuda på efterrätt....vad kan det då vara? Jo! Mjukglass med lönnsirap, karamelliserad bacon och rostade nötter såklart. Sötma och sälta gör sig väldigt bra ihop, så det är ju inte direkt en konstig kombination egentligen. Men jag skulle önska att det vara mindre och mer spröda bitar bacon. Nu fick man liksom stora köttbitar att tugga på tillsammans med mjukglass, inte så nice. En kul matupplevelse! Tack för att vi fick komma. Nu ska jag dock inte äta kött igen på ett bra tag ; )