Chiafrön är jättenyttigt. Två matskedar chiafrö innehåller mer Omega 3 än en laxfilé, dessutom innehåller de mycket protein, magnesium, kalium och zink. Så det är kanske inte så konstigt att jag försökt ge mig tusan på att hitta ett recept som är gott. Chiafrön ger inte så mycket smak och man kan ha det i till exempel müsli, gröt och smoothies. Fröna innehåller gelébildande fibrer, så om man tillsätter vätska och låter det stå blir det pudding. Jag tycker att puddingen blir mycket godare om man har någon form av sötning i den. Allt från banan, till honung eller avagesirap fungerar bra. Men det är såklart individuellt hur man vill göra. Här kommer fyra varianter: Kokos och choklad 1 1/1 msk chiafrön 1 dl fet kokosmjölk 2 msk vatten 2 tsk rå kakoa 1 tsk avage sirap eller honung Gör såhär: Blanda alla ingredienser och se till att alla chiafrön är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet i någon timme, eller helst hela natten. Choklad och jordnötssmör 2 1/2 msk chiafrön 2 dl mandelmjölk 1 msk rå kakao 2 tsk jordnötssmör 1 tsk avage sirap eller honung Gör såhär: Blanda alla ingredienser och se till att alla chiafrön är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet i någon timme, eller helst hela natten. Vanilj och banan 2 1/2 msk chiafrön 2 dl mandelmjölk 0,5 tsk vaniljpulver 0,5 mogen banan Gör såhär: Blanda alla ingredienser och se till att alla chiafrön är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet i någon timme, eller helst hela natten. Kanel och kardemumma 2 1/2 msk chiafrön 2 dl mandelmjölk 0,5 tsk vaniljpulver 0,5 mogen banan Kanel och kardemumma efter behag Gör såhär: Blanda alla ingredienser och se till att alla chiafrön är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet i någon timme, eller helst hela natten. Servera chiapuddingarna med vad ni vill. Till exempel bär, frukt, nötter eller jordnötssmör. Det mesta funkar. Vad jag tyckte? Om jag skulle rangordna vad jag tyckte om alla smaker skulle det bli såhär: 1) Kanel och kardemumma, 2) Choklad och kokos, 3) Vanilj och banan, 4) Choklad och jordnötssmör. Anledningen till att choklad och jordnötssmör kommer sist är för att jag tyckte att jordnötssmöret smakade väldigt konstigt i kontrast till det andra. Jag tycker att det är godare att äta till än att ha det rakt i smeten. Men visuellt så ser chokladsorterna mycket godare ut än de andra. Vad tycker ni om chiapudding? Har ni något grymt recept?