När jag satte ihop inlägget med snapshots från första semesterveckan insåg jag att hälften av bilderna var mat. Haha. Det fick således blir ett eget inlägg. Hoppas ni är hungriga, för här kommer nu ett helt inlägg lastat med maaaat: En dag åt vi panerad torsk med egenvispad majo. Har kommit på att bästa majon gör man på känsla och inte med recept. Såhär: en äggula, en skvätt vinäger, en klick dijon och salt. Vispa och häll i olja successivt under tiden tills du är nöjd. Till det åt vi honungsfräst purjolök. Precis som det låter. Dela en purjolök på mitten och fräs i smör och honung. Dör va gott. Har såklart ätit favoritpastan; pasta med rostad jordärtskocka. Vår stavmixer dog mitt i allt. Rip : (( Lunchade med Linda på Via 95. Hon sa att det var ett och ett halvt år sedan vi träffades senast. Alltså VA? Vet att det var längesedan, men skulle gissa på max 4 månader. Så sjukt. Vi catchade up med moules frites och lemonad. Tror moules frites kommer symbolisera sommaren 2020 för mig. Är besatt. Så jäkla gott. Även ganska social mat då det tar en stund att äta. Hemmagjord pizza är gott det med. Lök, champinjoner och soltorkad tomat. Mmm-mmmm. Gärna med dressad råkostsallad till. Emelie och David kom på middag och då gjorde vi en thaisallad. Den innehöll glasnudlar, morot, gurka, koriander, mynta, salladslök och böngroddar. Till den en sås på soja, chili, sesamolja, vitlök, lime, socker och fisksås. Och även tillbehör som kyckling, mango, koriander, jordnötter, hackad chili och lime. Blev så sjukt gott! Hade gott tilltugg innan maten också. Min favvo är blåmögelost med fikonmarmelad. Och oliver. Helst stora, hårda gröna. Var bjuden hem till Malin på tjejmiddag och hon hade gjort bakad sötpotatis. Jag älskar sötpotatis! "Maten är tyvärr inte så instavänlig", sa hon och klippte desperat över lite salladslök. Haha. Måste laga sötpotatis en dag snart. Här är ett recept från när jag lagade bakad sötpotatis med fetaoströra och rostade solrosfrön. Och desserten sen!! Frozen cheesecake med daim och chokladtäcke. Godaste jag ätit i sommar tror jag. Inget slår en gammal hederlig tomatsås. Här är recept på världens godaste. Ibland blir den extraextra god, F förklarar det med att man "lagat med kärlek". Kanske för att tomatsåsen fått puttra ett bra tag, för att man glömmer bort och pussas en stund. Vi var på utflykt och åt fisk till lunch på Hotell Hovs Hallar. F trodde för en sekund att de slängt med några pommes på tallriken och tyckte 1) att det var mycket märkligt och 2) att de var så himla dåligt friterade. Och sist med inte minst har vi ätit hamburgare på toast såklart. Med smörstekt bröd och massa stekt lök. Lite tillbehör och en öl på det så är man hemma. 🤤🤤🤤