Jag har känt mig väldigt fantasilös på matfronten på sistone. Ni vet när man bara lagar samma rätter hela tiden och försöker tänka outside the box, men ändå kommer hem med samma gamla varor? Därför kommer detta samarbete väldigt lägligt. Alla mina godaste recept är faktiskt helt eller delvis inspirerade av Linas Matkasse. Denna gång provar jag på Flexitarian-kassen med mindre kött och mer grönt. Den innehåller två vegetariska rätter, en fiskrätt och en rätt med kyckling eller kalkon. Är väldigt spänd på vad jag kommer få äta för gott i veckan! Det låg mycket grönsaker och örter i kassen. Om ni också vill prova på Linas Flexitariankasse har jag ett supererbjudande där ni får en kasse för 499 kr (Ord. 799 kr) och en skärbräda från Scandinavian Factory (värde 245 kr) på köpet! Om du är ny kund hittar du erbjudandet HÄR och om du redan provat Linas matkasse, men vill prova igen hittar du erbjudandet HÄR. Erbjudandet gäller fram till den 23/12. Igår plingade kassen på dörren. Eller inte själva kassen, utan en stackars kille som skulle leverera och inte kommit in i vår port och försökt ringa mig, men så hade jag inte svarat eftersom min telefon hade dött och han hade fått stå och vänta till en granne släppte in honom. Fick så dåligt samvete, men han var glad ändå. Jag packade upp matvarorna och bestämde mig för att laga rätten Pappardelle con tacchino med kantareller och syrad grädde och packade med mig alla ingredienser och gick hem till Hannah och lagade maten där. Vi är nyblivna grannar och man behöver faktiskt lite finmiddag lagad till sig i allt flyttkaos : )) Ingredienser: Bladpersilja Grönkål Kalkonfärs Kantareller Palsternackor Pappardelle Syrad grädde Grönsaksbuljong Olivolja Salt & peppar Torkad rosmarin Vetemjöl Vitlöksklyftor Syrad grädde alltså. Vilken grej. VARFÖR har jag inte lagat mat med det tidigare? Jag vet inte hur många gånger jag vägt mellan att använda grädde eller creme fraiche och till och med har blandat. Med denna behöver man inte välja. En riktig smakhöjare. Tips tips! Yes. Låt oss laga mat då! Gör såhär: 1) Fräs kantareller och pressad vitlök i en gryta. 2) Lägg i kalkonfärs och stek tills den är helt genomstekt. 3) Skala och strimla palsternackor tunt, tillsätt rosmarin, palsternacka och grönkål till grytan. Fräs ytterligare 5-7 minuter. Pudra över lite vetemjöl. 4) Koka pastan. 5) Rör ner syrad grädde, vatten och grönsaksbuljong i grytan. Låt sjuda någon minut och smaka av med salt och peppar. 6) Grovhacka bladpersilja och strö över innan servering. 7) ÄT! Så himlahimlahimla gott. Det är just detta jag älskar med Linas matkasse. Det är så många kombinationer jag aldrig hade kommit att tänka på själv, men som känns helt klockrena. Dessutom känns maträtterna genomtänka och nyttiga. Bjud någon på denna rätt. Ni bara måste! Till denna wowrätt drack vi vin bland flyttlådor och tände massa ljus runt oss. Så mysigt! Läs mer om Flexitariankassen och se kommande menyer HÄR.