I lördags sa jag hejdå till mina killar och gav mig ut i höstsolen. Invigde min nya höstklänning från Lindex som jag sett fram emot att bära. Men fick panik på den. Den var så elektrisk. Nej men alltså det finns nog inget som stör mig mer än när det händer och kläderna klistras mot kroppen. Det värsta var att det blev så först när jag gått och jag kunde inte byta om. Har någon ett tips på hur man slipper detta? Ett tips som FUNKAR. Jag skrev ett helt blogginlägg om det en gång, haha, men det är ju inget som funkar. Ja okej, nog om det. Jag skulle på event! Lakritsfabriken bjöd in till matlagningskurs med tema lakrits. Jag älskar lakrits! Skulle jag välja ett enda godis för resten av livet vore det saltlakrits. Lätt. Men lakrits i matlagning har jag inte koll på. Här får vi veta att det tydligen växer lakritsbuskar lite överallt i Helsingborg. ”Det är bara att dra upp och tugga på rötterna” : O Eventet var på Baricca och ägaren Emma delade ut uppgifter till alla och sen satte vi igång och lagade mat. Förrätten stod Heat för. Ceviche med grillad bläckfisk och lakritsgranulat på toppen. Hjälp vad gott det här var! Lakritssmaken kom liksom efteråt och lade sig som ett lent täcke på tungan. Ett tips jag tar med mig. Skära kryss i lök och baka i ugnen. Åt dem med en klick smör med black garlic och lakrits. Supergott! Även kyckling och fisk kryddades med lakrits. Dags att äta! Det är intressant ändå, hur vi bestämt att saker ska vara på ett visst sätt. Jag hörde en gång att när avokadon kom till Sverige visste man först inte vad man skulle göra med den och till en början var det något man ansåg tillhörde efterrätts-kategorin. Kanske är det så med lakrits, att den får nytt liv i mat-kategorin nu? Efterrätt var pannacotta. Med smak av lakrits såklart. Efter eventet mötte jag upp killarna och vi gick och handlade. H sparkade av sig sina filtar varannan minut och vägrar mössa. Kommer bli en kul vinter. Det blev kväll och vi dukade fram lite plock. Bland annat ölkorv med smak av. Ja exakt, lakrits! Fick med den i en goodiebag. Oväntat gott. Denna vecka är det Helsingborg med smak av lakrits för tredje året i rad. På lördag är det smakrunda på sex olika restauranger. Vi ska gå! Är så pepp! Läs mer om det här.