Igår hade vi en "chokladbollsdag". Alltså ni förstår inte hur mycket jag sett fram emot detta. Vi bestämde det i söndags och sen har jag tänkt på det hela veckan, att "på onsdag ska vi göra chokladbollar!!". Jag har googlat recept och längtat. Igår var dagen! Till slut valde vi detta recept, dock med några ändringar. Vi hade i kaffe istället för grädde och hade Center inuti hälften av dem och Nutella i den andra hälften. Chokladbollar + Nutella = <3 <3 <3 Utvärdering av receptet: Att mixa havregrynen är ett måste i fortsättningen, helt klart. Men jag vet inte riktigt om det är jag som är sämst på att baka (om detta nu kan kallas för att baka..hehe), men jag upplevde att smeten blev för blöt. Eller egentligen inte för blöt, men för smörig? Jag hade den i kylen ett tag så att den fick stelna till sig lite och jag hade även i lite mer havregryn och det var inga problem att rulla bollarna. Men eftersom smeten ändå var ganska smörigt sög bollarna åt sig så mycket kokos att det blev lite för mycket kokos, nästan lite torrt. Man kanske ska prova med lite mindre smör? Dessutom "sjönk" de ihop lite vilket gjorde att de liksom blev platta undertill och inte runda efter att ha stått på tallriken (i och för sig gillade jag detta, känns lite som delicatobollar). Annars var det supergott! Såg att en del har sirap i sina recept. Det kanske är en hit? Brukar ni ha det? Chokladbollar med Nutella eller Center Om du vill ha en kärna av Nutella i dina chokladbollar, vilket du såklart vill, gör du följande: Ställ in burken i kylen eller frysen ett tag, helt enkelt så att det blir enklare att göra klickar av Nutellan. Klicka sedan ut Nutellaklumpar på bakplåtspapper och låt ligga i frysen tills det har stelnat och det är möjligt att rulla en chokladboll utan att det bara blir kladd. Rulla en boll, gör en grop i bollen, lägg i Nutellan, rulla bollen så att Nutellan täcks och sätt in chokladbollarna i kylen. Vill du ha Center (eller Plopp eller någon annan choklad) så gör helt enkelt likadant, förutom biten med bakplåtspapper och frysen. Vi köpte Centerpraliner i lösvikt, men annars kan man bara bryta av chokladbitar tänker jag. Supergott! Ät och njut!