Bättre sent än aldrig. Här kommer receptet på cheesecaken vi lagade förra helgen. Eller vi och vi, jag var egentligen inte så delaktig i det här, utan Johannes gjorde det mesta. Efterrätter, som ni vet, kräver för mycket tålamod och exakthet för min smak. Men att äta dem är ju helt okej, hehe. 12 st digestivekex 50 g smör 400 g färskost 2 st ägg 2 dl lätt créme fraiche 3 "bollar" syltad ingefära 1 tsk vaniljsocker 1 dl strösocker 4 blad gelatin vit choklad Gör såhär: Krossa kexen, smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och ställ in i kylen. Finfinhacka ingefäran, lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Dela äggen. Blanda äggulor, créme fraiche, vaniljsocker, strösocker, färskost och ingefäran till en slät smet. Värm lite av vätskan som ingefärabollarna låg i och litelite vatten och låt gelatinen smälta i (det ska inte vara så mycket vätska, poängen är att gelatinen ska smälta). Låt svalna och blanda sedan i det i smeten. Vispa äggvitorna hårda och vänd försiktigt ner i smeten. Häll blandningen i formen och ställ in i kylen. Klart att äta efter någon timme! Dekorera med riven vit choklad på toppen. Ät. Njut!