Jag gjorde ju ett inlägg med saker som jag helst inte äter nyligen och tänkte att jag skulle följa upp med saker som jag gillar. Först tänkte jag göra en topplista på mina favoriträtter eller mina favoritmatvaror, men alltså det blev så svårt? Må vara att jag har ett starkare band till mat än andra men jag kan verkligen inte rangordna. Det känns elakt och orättvist. Varje rätt har sin charm och det finns ju så många goda saker. Skulle jag räkna upp allt jag gillar i matväg hade ni behövt sitta här en vecka. Men jag kan ju hylla individuella livsmedel. Så jag gör det istället! Mina kriterier är: användningsområde och hur bra det är i sin ensamhet. Här kommer nu topp 10 livsmedel som är lite bättre än alla andra: 1) Tomater. Det här är det bästa livsmedlet i hela världen enligt mig. Vi har alltid körsbärstomater och krossade tomater hemma. Har man det kan man alltid laga någonting. Salsa, soppa, gryta, sås, you name it. Eller bara ät körsbärstomater som snacks. Tomater är bästa grejen. Heja tomater. 2) Olivolja. Allt blir godare med olivolja på sig. Doppa bröd i det, häll på pastan, på salladen. Mmm olja <3 3) Salt. Samma anledning som ovan. Allt blir bättre med salt. Jag kan faktiskt inte komma på en enda ätbar sak som inte blir godare av en liten touch salt? 4) Kaffe. Jag är försöker vara försiktig med kaffe eftersom jag är känslig för koffein. Men åh. Inget slår en riktigt god latte. 5) Potatis. Vad kan man inte göra med potatis? Steka, koka, rosta, fritera, gratinera. Bästa kolhydraten i mitt liv. 6) Färska örter. Något jag tycker att man generellt borde bli bättre på är att äta mer örter. Det är ett enkelt sätt att lyfta vilken maträtt som helst. Eller bara helt enkelt ha på mackan. Man behöver inte ens göra något, bara hacka och strö över så har du plötsligt en restaurangmåltid. 7) Pasta. Jag är ingen pastafantast (jämför mig med F som helst av allt nog bara hade levt på det...hehe), men jag kan inte förneka att det är ett mycket användbart livsmedel. Har man pasta hemma kan man alltid svänga ihop en god maträtt. Det är bara att ta det man har i kylskåpet. Pasta passar med allt och är dessutom godast i sin enkelhet. 8) Vin. Gott att dricka och en underskattad smakhöjare i mat. Mer vin till folket. 9) Nötter. Mättande, nyttigt och gör maten roligare. Torrosta och ha på maten, gör knäckebröd, ät dem på yoghurt, karamellisera dem och ha på desserten, eller bara ät en näve. 10) Bladspenat. Lite krispig sallad gör alla maträtter roligare enligt mig och jag har alltid en påse med sallad i kylskåpet. Livsmedel som almost made the cut: Chili, majs, lök, grädde, choklad och bacon. Vilka är era bästa livsmedel?