Chips är det bästa jag vet. Det är det ultimata tilltugget till alla situationer. Det är inte fest, helg, eller ens en bra kväll utan chips. Visste ni att chips heter potetgull på norska? Potatisguld. Så korrekt. Inte mer än rätt att tillägna ett helt blogginlägg till detta guld av potatis! Beskriv det perfekta chipset. Mycket krydda, ordentligt friterat, perfekt krisp och inte för hårt. Gärna relativt tunna. Vilken chipstyp föredrar du? Jag älskar grytfriterade chips, men problemet är att halva påsen består av vikta chips. Gillar inte vikta chips! Mitt svar blir alltså grytfriterade ovikta chips. Haha. Hur har din chipssmak förändrats med åren? När jag var liten gillade jag okonstiga chips. Som sour cream onion eller paprikachips. Åt oftast det sistnämnda. Jag och min kompis brukade handla i den utländska affären i området där vi bodde. De sålde billiga, tyska paprikachips. Med åren har jag vidgat vyerna och haft hang ups på olika typer av chips. Under tonåren åt jag gärna chips med pepparsmak eller ostsmak. Nu är det chili eller vinäger som gäller. Sour cream and onion från Estrella eller OLW? Estrella 100%. Kan inte lita på människor som tycker OLW. De har fel. Ni tror kanske att ni föredrar OLW, men jag lovar att ni inte gör det om ni gör ett blindtest. Den godaste chipssmaken du vet? Cidervinäger och Schalottenlök från OLW! Mina favoritchips. Som salt och vinäger, men på en ny nivå. Den sofistikerade löksmaken rundar av chipsen och förhöjer upplevelsen. Chips med dipp, eller bara chips? Jag älskar såklart dipp, är inte sjuk i huvudet. Men det finns chips som behöver skina för sig själv, vars smak man inte ska maskera med en dipp. Man ska ha respekt för chipsen helt enkelt. Och såklart ska man matcha eller komplettera. Inte göra nåt helsjukt som nacho cheddar-dipp till vinägerchips eller så. Chips du inte gillar? Det har funnits många märkliga försök till chipssmaker genom tiderna (t.ex. mojito - usch!). Men vad gäller "vanliga smaker" har jag aldrig varit ett fan av dill eller vitlök. Tror aldrig jag köpt en påse dillchips i hela mitt liv. Grillchips är också en så märklig sort att välja. Eller vickningchips (varför har jag alltid trott att de heter viking?). Vad är grejen med dem? Så oklart att människor köper dessa. Finns ju godare saltade chips. Tipsa om tre chipssmaker? → Inferno chips från Snack day (finns på Lidl). Måste varna om att dessa chips är riktigt heta. På riktigt. Men de är så jäkla goda. Perfekt krisp, rökig paprika/chili smak och en hetta som kryper fram och känns i hela huvudet. → Ranch & sourcream från Estrella. Vill du ha riktigt trygga vanliga svennebanan-chips, men med en twist? Köp ranch & sourcream. Syrliga, salta, lite söta. Dessa chips har allt. Ultimata fyllechipsen också. → Tryffel & parmesan från Bjärechips. Bjärechips är generellt väldigt bra. Bra krisp och inte snålt med krydda. För tillfället är jag trött på tryffelsmak, men när jag inte är det är dessa nice. Typiska mingelchips till bubbel. Chips du inte smakat, men vill prova? Alla smaker från Ö-chips! Favoritdipp? Roasted onion från Estrella är min och F's stora favorit. En smak du hoppas gör come back? Sour cream and peppar från OLW. Och slutligen – ett chipstips! Chipzhanna på Instagram! Hon recenserar chips och tycker nästan om chips mer än jag gör. Nu måste jag veta vilka era favoritchips är! Gillar du chips? Vilka chips väljer du helst? <3 chips